Nejnovější recenze ze sekce Budíky
- Velký a čitelný display
- červené číslice
- nastavitelný jas
- vůbec se nechytal rádiový signál k seřízení času, snad jde špatný kus
Po mnoha pokusech (i venku) se ani jednou nechytil rádiový signál k seřízení času. Předpokládám, že jde o špatný kus.
Vracím ho a objednávám nový, protože velký display s dobrou čitelností, červenými číslicemi a postupným nastavením jasu mi vyhovuje.
- velké červené číslice
- regulovatelná intenzita jasu číslic otočným kolečkem
- rádiem řízený čas
- napájení přiloženým adapterem do el.sítě
- chybí český návod
- když hledá radiový signál, ztlumí se automaticky jas číslic, že nejsou skoro vidět
- neustále blikající dvojtečka mezi hodinami a minutami
Budík jsem zakoupil kvůli velikosti číslic, tento je má dost velké. Červená barva číslic mi vyhovuje ze všech barev nejvíce. Intenzita jasu číslic se dá jednoduše regulovat otočným kolečkem nahoře. Co mě ale neskutečně štve je, že když hledá radiový signál, tak se automaticky sníží jas číslic tak, že nejsou skoro vidět. Pak mě taky vadí, že neustále bliká dvojtečka mezi hodinami a minutami. Mám doma ještě budík TFA 60.2543.05, a ten neztlumuje jas při hledání signálu, ani nebliká ta dvojtečka. Komu ale tyhle dvě věci nevadí, tak je dobrý.
splnil očekávání
TFA 60.2548.01
Přidáno: 22. října 2023
(naposledy upraveno 17. listopadu 2023)
Zakoupeno v Hodinářství.cz
- automatické stmívání při nulovém pohybu
- Kompletní a přesný čas
- Tichý, snadno ovladatelný
Budík splňuje svou funkci budíku :-)
- Malý a levný budík s českým popisem dne v týdnu
Ocenuji cesky nazev dne, vyborny darek pro babicku.
- Velké číslice
- DCF
- Dlouhá výdrž na baterie
- Sympatické podsvícení
- Dva nezávislé budíky
- Čeština (názvy dnů i formát data)
- Možná pro někoho že nejde zavěsit (pouze na postavení)
- S výrobkem jsem velmi spokojený.
- Velké číslice
- Svítí bíle a né modře
- 5 úrovní jasu čílic
- Jde úplně vypout svícení hodin na noc
- Bezdrátová nabíječka
- USB pro drátové nabíjení
- I na nejnižší stupeň svícení je jas celkem velký. Takže je nutné na noc úplně vypínat
- Názvy (zkratky) dní v angličtině
Moc hezké hodiny / budík. Takový retro styl, číslice jak ze ZX Spectra. Bezdrátové i drátové nabíjení mobila funguje spolehlivě, poižívám iPhone 11 s obyčejným pouzdrem a bez problému
- klasický digitální budík. Splňuje co má
- nelze zvolit pro různé dny v týdnu odlišné časy buzení, volba je jen ze dvou možností pro celý týden
V obchodě nakupuji opakovaně. Za mě vše v pořádku. Absolutní spokojenost. Obchod doporučuji. Kvalitní zboží, velký výběr.
- Profesionální přístup. Rychlost vyřízení objednávky.
Funguje dobře, ale jde o levnější variantu budíku, horší technické zpracování. Podsvícení pouze obyč světýlkem. Jinak je OK.
- Design
- Čitelný
- Kompaktní
- Hlasitý
- Budík
- Počasí
- Krásný display
- Těžká instalace a nastavení pro ČR
- Nutnost přepnout mobil do angličtiny
- Neumí česky
- Nemá akumulátor
- Na mě osobně obrazovka v noci moc svítí, ocenil bych OLED display i za příplatek…
- Kvalitní zboží.
Po až neskutečných 32 letech jsem byl okolnostmi donucen pořídit náhradu za svůj radiobudík kupovaný v roce 1999 u vietnamského stánku. Starý budík uměl v podstatě jen základní věci - budit (odloženým) pípáním či rádiem a přehrávat AM/FM stanice (s automatickým vypnutím). To vše zjednodušeně s naprosto triviálním ovládáním na jeden přepínač a dva knoflíky.
Nový budík je oproti tomu plný funkcí (dva nezávislé budíky, volba dní na buzeni (všední / víkend /vše), předvolby rádia, zhasínání displeje, ukazatel teploty, datum, přepínání informací a možná i nějaké další na které jsem ještě nenarazil. K tomu "klasika" jako odložené buzeni, odložené vypnutí rádia či buzeni pípáním či rádiem. Vše uvedené ale mimo jiné znamená spoustu různých nastavení, které se v první chvíli (i díky ne úplně pochopitelnému návodu) zdají strašně komplikované. Praxí ale člověk nakonec zjistí, že to inženýři ze Sencoru vymysleli poměrně chytře, jen se holt občas tlačítka chovají podle toho, jaká situace nastala. Typicky tlačítko on/off běžně zapíná / vypíná rádio, ale během buzení vypne budík (či ho spíše připraví na buzení další den). A tak je to i s většinou dalších čudlíků.
Ovládání je trochu nezvyk, ale jak řečeno, praxí do toho člověk přijde poměrně rychle. A některé věci nakonec i ocení, například dva budíky. Jeden nastaven trvale po-pá na ranní vstávání, druhý využíván pro výjimečné připady. Ono celkově si člověk musí zvyknout, jako s každou novotou. Hodiny se dají nastavit, že displej po určité době zhasne (nevyhovuje mi) plus mají tři stupně intenzity svícení. I na nejnižší, tím že mám budík v úrovni postele, a velikostí číslic, mne v úplné tmě trochu ruší, stejně nezvyklý je tón buzení, kdy z pomalého pípání se postupně stává rychlejší a rychlejší až ve výsledku budík pípá poměrně rychlou kadencí.
Takže shrnuto, nostalgie po starém "hloupém" radiobudíku s malými červenými číslicemi, triviálním ovládání a neskutečně agresivním pípání při buzení stále trvá, ale je to jen o zvyku, přeci jen tu se mnou byl opravdu mnoho let. Nový rozhodně nezatracuji, časem se zajisté stane důstojným nástupcem a snad stejně věrným druhem. Jen se trochu obávám, že 32 let jako předchůdce tu nevydrží...
Zobrazuji 321 - 340 ze 500 recenzí « Předchozí 1...15 16 [ 17 ] 18 19...25 Další »